myspace



February 25, 2004

EXAM....ANTARA UJIAN DAN CABARAN

Assalamualaikum.... hari ni tetiba terdetik lak nak menulis dalam blog sendri..tupun lepas dicabar[disedarkan...hehehe]oleh abang Din . Bukan nyer tak nak menulis dalam blog kesayangan ni,tp buat masa ni, tumpuan still lagi pada bahagian nak menghias blog ni[menghias tu kan kesukaan muslimah..hehehe]. Lagipun takde idea sgt nak tulis apa.. Nak cerita pasal daily life, memang boring giler..maner tak nya.. life kat kousen[college] ni boleh dikatakan sama ngan life bebudak hostel.. nama pun tinggal kt ryou[hostel]. Pagi pukul 7 ader tenkou[panggil nama] , pastu kul 8 gi kelas sampai lah kul 4.30 petang.Kalau aku rasa teringin nak mintak sensei[cikgu] buat extra class utk aku[maklumlah foreign student..kena study lebih skit..hehehe] maknanya kul 6 lah aku balik bilik.
Cuma minggu ni lain skit..Naper lain? Sebab minggu ni adalah EXAM WEEK..uwaaa..minggu yang paling di geruni oleh student-student termasuk lah aku..hehehe..ari ni hari first exam atau dalam bahasa jepun nyer shiken. Ari ni juga aku dah berjaya menenyeh[sinonim bagi menghentam..hehehe] 2 paper. first skali paper physics chemistry pastu conversation english. Utk paper conv.English tu aku senyum jelah..hehhehe. bukan nak berlagak, tp xm utk subject tu mcm utk bebudak darjah 4 @ 5 kt Malaysia.Mana taknya kena karang conversation sendri pastu buatlah conversation dgn partner depan sensei..hahaha.. Alhamdulillah.. hari ni nyer paper, insyaAllah boleh lepas kot. Tapi baru 2 paper jer dh lepas. Aku ader lagi 11 paper yang still menjerukkan hati aku ni sampai jadi kecut..hehehe.. Tp apa2 pun gambaritai to omoimasu..doakan yek..hehehe
"sesungguh nya kejayaan itu pemberian dari Allah dan kegagalan itu adalah ujian dari-Nya sebagai rencah kehidupan. Kemanisan akan datang selepas anda merasa kepahitan.Tetapi jangan lupa kepahitan juga akan muncul di saat anda lena dalam kemanisan"-sufisc_182011

0 Comments:

Post a Comment

<< Home


Cursors