myspace



July 30, 2004

Seribu khazanah sejuta nostalgia...

Assalamualaikum...

Ermm,smlm ngan arini duk kt bilik jer..Jisshuu[practical]pun dh abis. X tau nak buat aper. Bukan xde keje..kalau di ikutkan report byk giler.. Tapi memandangkan baru lepas jisshuu ni,igt nak rehat jap[alasan org yg malas]..hehehe.. Ingat nak keluar jap semalam. tapi panas yg terik tu membantut kan keinginan nak keluar..  Cukup la dh sunburned dek kerana jisshuu ari tu.. Tp jap lagi ingat nak kuar gak. Nak beli barang dapur skit... Lagi pun dh jumpe kedai murah..tp kena kayuh beskal jauh skit la..hehehe..
Ermm.. td boring-boring, gi buka balik barang-barang org bagi/kirim.. maka terurailah segala nostalgia lama.. Sampai ader perinstiwa tu dh dilupakan pun..hehe.. Aku belek-belek barang-barang tu, baca semuasurat-surat yang family bagi, yang kawan-kawan bagi.. pastu baca kad raya yg family n kawan-kawan kirim.. baca kad birthday yang family n kawan-kawan kirim.. rasa sayu n terharu jer.. Macam-macam kata-kata perangsang, jokes, doa, etc yg diorg tulis.. ish3.. semuanya menjadi pemangkin diri aku ari ni... really miss those days in past..
To mom n dad.. thanks for always being there when i need u. Thanks for always being a great supporter when i 'lost balance' of myself.. Thanks for always being a good adviser when i lost my confidence in study..thanks for ur patience when i out of mood.. really love u, mom n dad.. To my bro n sis..thanks for always making me laugh .. thanks for always wishing that i`m home with u.. thanks for your tolerance while i`m home .. thanks for sharing everything with me.. love u very much.. To all my old n new buddies..  Thanks for the friendship.. Thanks for understanding me.. Thanks for ur thought ... thanks for ur time n warmness.. really miss u so much... But all in all, time pasted n glad that most of our path crossed..
Ermm.. x tau aper yg aku merepek ni.. nama pun tgh sorang-sorang.. senang jer nak terjiwang sengsorang..heheh...Kalau citer pasal ukhuwwah ni kan, aku mesti teringat satu lagu.. x tau exact tajuk lagu tu.. tapi mmg boleh kater kan biler dgr lagu ni, mmg ati aku slalu terusik..ish3..
aku tulis  skit rangkap lagu tu...

Pertemuan kita di suatu hari,
Menitikan ukhuwwah yang sejati,
Bersyukur ku ke hadrat Ilahi,
Diatas jalinan yang suci...

Aku memula tau lagu ni rasanya masa masuk pertandingan nasyid masa lower form dulu.. Abis semua lagu nasyid yg femes sampai lah ker yang dh out dated masa tu kitorg hafal.. hehhe.. nak tergelak gak bila byg kan bertapa bersungguh-sungguhnya berlatih. Aku masa tu x minat sgt pun nasyid2 ni. Tapi geng bebaik dlm kelas aku beria2 nak masuk pertandingan tu sbb buat separate laki ngan pompuan. so, sbb x cukup org, aku pun masuk jer la.. jenuh gak nak menghafal lagu2 tu..yelah sbb ader yg x penah dgr pun..hehehe.. Dah la byk kali tukar lagu..  Berlatih plak tghhari pas balik skolah.. dgn panas nyer, ngan kelaparannyer.. dh lah berlatih kt belakang pondok pak guard yg penuh ngan semak samun.. ader pokok pinang la pastu ader satu pokok besar ni seram jer kitorg tgk memula... tapi nak menang nyer pasal, kt tepi pokok tu kitorg berlatih sbb luas skit...heheh.. best nyer kenangan masa skolah2 dulu...rasa cam nak masuk skolah balik jer..hehehe
Ermm..cukup la aku melalut kali ni.. tgh2 boring ni cam2 nostalgia lama yg kuar..heeh.. nnt aku tulis lagi..insyaAllah

Wassalam

"Bila pena menari, tinta yang bisu akan berkata-kata"

0 Comments:

Post a Comment

<< Home


Cursors