myspace



August 21, 2004

Katak...oh..katak..

Assalamualaikum...

Ermm.. still dalam permusafiran selepas abis program IPIJ.. xsampai lagi pun ke hostel sendri.. Skang ni kt rumah Chiput [tokushima] dgn yatie , kak long yati n chiput.. Dah beberapa hari berkira2 nak cerita kan pengalaman berprogram..tapi bila sentuh jer pc , abis berterbangan entah kemana sumer idea yg ada..hehhehehe.. Nanti lah kalau ader masa aku citer kan pengalaman tu..walau apa pun..yang pasti, program kali ni ada kemanisan yang tersendiri dan meinggalkan pengalaman yg xkan aku lupakan..

Ermm... act. teringin nak berkongsi pengalaman mlm tadi ngan korang.. Semalam sebelum chiput balik.. aku ,yatie ngan kak long bertiga kt rumah chiput ni.. Dlm kul 12 lebih.. lepas aku abis solat.. aku ternampak ada benda bergerak2 kt tepi pintu.. bila aku tenung benda tu..rupanya benda tu adalah seekor KATAK.!!! apalagi.. menjerit kegelian lah aku.. abis terkejut yatie yang tengah chat ngan kak long yang dah berlayar ke alam mimpi... kelam kabut sumer.. lebih-lebih lagi bila yatie kater tu katak pisang.. ntah camner dia tau pun aku x tau..heheh.. tapi yang pastu, aku menggigil masa tu..hehe... aku kalau bab-bab katak ker tikus ker .. mmg surrender.. dah la katak tu asyik dok panjat dinding sampai ker ceiling..pastu dia menjatuhkan diri sendri ke lantai..pastu dia panjat balik..pastu turun balik.. memang terjerit2 la kitorg tgh2 mlm buta tu..hehehe.... lama gak kitorg cari idea nak tangkap katak tu.. bukan aper.. yatie kater katak tu bahaya.. agaknya kot..hehehe.. lama gak la kitorg do terjerit2..terlari-lari dlm rumah.. dlm 30 minit pastu.. kitorg dah hilang kesabaran utk tgk dia beraksi turun panjat dinding.. kak long ngan sisa-sisa keberanian yg ada telah berjaya menekup kan katak tu dgn plastic tupperware.. terpaksa la kitorg korban kan tupperware ciput utk keselamatan kitorg[cam suspend jer dgr..hehehe]

Dah tekup dgn tupperware tu..kitorg kebuntuan ..camner nak jatuh kan katak tu dlm plastic lak..ye larr.. silap2 dia melompat kang.. lari berterabur la kitorg....hehhe.. pastu adala dlm 15 minit kak long dok pegang jer tupperware tu kt dinding.. da pun dok bising lenguh..hehhe.. mulut masing2 bising berceloteh..[terutamanya aku.. heheh] percakapan yg terhasil ader lah dr otak bhgn serebrum sbb xmampu ditafsir..sbb terlampau panic..hehehe.. last2 kitorg dpt jugak tangkap katak tu n ikat dlm plastic.. dh ikat plastic tu pun..still nampak katak tu bergerak2..sumer geli nak pegang plastic tu utk diletakkan dlm dustbin.. hehehe.. last2 kitorg letak jer dia kt luar rumah..ish2.. mmg la kesian..tp terpaksa..dia yg dtg kacau kitorg kan..hehhe

Pastu dlm 30 minit..tetiba aku rasa nak demam.. rasa lemah2 badan n tetiba rasa letih dan sedih..x tau naper.. mmg tetiba jer jadi.. tgk jam baru kul 2 pagi.. nak tidur x leh plak..pastu x tidur..rasa lemah2 badan.. mmg xtentu hala jap.. pastu aku terus baca yaasin..alhamdulillah dlm sejam pastu jadi ok balik..ish2..berdosa ker kitorg buat katak tu camtu?!!.. ker tu putera jelmaan katak yg nak cari jodoh kt umah chiput ni..ahaks! ... ermm..sampai lah ke saat aku tulis entry ni.. katak tu still ader kt luar rumah chiput ni..hehehe..

Ermm ... tu lah antara pengalaman operasi mengankap katak [OMK] yang kitorg lancarkan kali ni..hehhe. mmg kecoh giler kitorg 3 org..tp pape pun sumer dh ok...hehhehe.. pastu x leh tidur sampai pagi..lepas solat subuh borak2 ngan yatie.. dlm kul 6 tu aku gi masak mee goreng..tgh masak tu.. chiput balik.. pas siap mee tu..aku pun tidur lah jap..jaga2 dh kul 10..astaghfirullah..slamber jer..hehehhe..Tapi mmg seronok la biler dh kumpul ramai2 ni.. ader jer benda yg kelakar akan jadi..hehehe...

Ermm.... oklah..tu jer entry aku kali ni..insyaAllah nnt aku tulis pengalaman berprogram summer camp.. InsyaAllah...


Wassalam...


"Bila pena menari, tinta yang bisu akan berkata-kata"

1 Comments:

Anonymous TRADE EXCHANGE NETWORK said...

I found a company that pays $10 - $50/hr for shopping the classifieds!



Work At Home $10 - $50/hr Easy part/full time work, no boss, no commute, no set hours, paid every 12 days..



I'm making over $500 a day with this company and will be happy to help you do the same.



Hurry postions are filling fast!

7:26 AM  

Post a Comment

<< Home


Cursors